20 éves a Mátészalkai Református Énekkar

Énekkari közösségünk 1996. januárjában alakult, melynek az Északi templom adott próbahelyszínt. Tarcsa Gusztávné Emike néni patronálásával indult el ez a kis közösség. Az énekek megtanítását, a karvezetői szolgálatot én vállaltam el.

2005-től az újtelepi imaházban, majd az Égigérő Közösségi házban tartjuk próbáinkat.

Ennek a 2 évtizedes működésnek a legfőbb jellemzője, hogy mindnyájan hívő, templomba járó emberek vagyunk, valamint mindenki érzi, hogy jó ügyet szolgálunk. Isten dicsőségére énekelni felemelő érzés és megtiszteltetés.

Igen sok szolgálatra tekinthetünk vissza ez alatt a 20 év alatt. Sok szomszédos, ill. távolabb levő gyülekezet meghívására énekelhettünk az istentiszteleteken, ünnepi alkalmakon. Több kórustalálkozón vettünk részt, ahol Istent dicsőíthettük éneklésünkkel.

Mátészalkán mindhárom templomban ünnepélyesíthettük az egyházi ünnepi istentiszteleteket, egyéb alkalmakat, valamint temetéseken, esküvőkön, keresztelőkön szolgáltunk éneklésünkkel.

Ez a három szolgálat mindhárom templomban arra irányul, hogy hálát adjunk Istennek ezekért az évekért, hogy megőrzött bennünket egészségben, és ha valamilyen ok miatt néhány testvér elmaradt az éneklésből, jöttek új tagok, akiknek szintén megköszönjük, hogy van folytatás, így éneklésünk továbbra is Istent dicsőíti, valamint a gyülekezet lelki örömét erősíti.

Katona Gézáné

Hálaadó istentiszteleten emlékeztünk vissza az énekkar szolgálataira, melyet az elmúlt 20 évben végeztek.
Isten áldását kívánjuk és kérjük további szolgálataikra és életükre!

[flagallery gid=30]

Vélemény, hozzászólás?