A kulcs

Kicsit furcsánaimage (1)k tűnhet a cím, de mire mondandóm végére érek, mindenki meg fogja érteni, miért ezt választottam.

Konfirmáció. Egy szó, melynek súlya, jelentősége van. Ezt most értettem meg igazán, amikor levizsgáztam, fogadalmat tettem.

Felnőttként határoztam el – nyolc társammal együtt – , hogy konfirmálni szeretnék, és ezzel a gyülekezet tagjává válni.

Mindig izgatottan vártam a szerda estéket, vajon milyen új dologról hallhatok, tanulhatok? Nagyon jó hangulatban teltek az „órák”, repült az idő, „játszva” tanultunk.

Minden alkalmat ajándékként éltem meg, mert olyan kapuk nyíltak meg előttem, melyekről mindeddig elképzelésem sem volt. De ezek a kapuk soha nem tárultak volna fel, ha nem kapok hozzá egy „kulcsot”. Mindnyájunkat megajándékozott Tiszteletes Úr „A” kulccsal. Ez a kulcs pedig nem más, mint Jézus. Jézus, aki a „megfejtés” a Biblia minden történetére, tanítására, próféciájára. Jézus a kulcs, aki segít megfejteni MINDENT, és segít megoldást találni MINDENRE.

A Biblia megismerése közben megértettem, hogy nem csak egyszerű történetekről, tanításokról van szó, nem csak egyszerűen ismereteket szerezhettem, hanem az ismeretek által megváltozott a szemléletem, a gondolkodásom is. Megértettem, hogy a Biblia nem egy olvasmány. Minden mondatának máig érvényes jelentése, jelentősége van minden ember számára, aki elfogadja.

Megismertem a bűnről is sok mindent, rájöttem, hogy bizony én is naponta követek el bűnöket. De már tudom, hogy nem kell semmit magammal cipelnem, mert bűneim megváltattak.

Megértettem, hogy NEM VAGYOK EGYEDÜL! Nem kell egyedül megküzdenem semmivel, mert a megoldás ott van Isten kezében, csak kérni kell a segítséget.

Nekem ezt jelenti a konfirmáció.

A kulcsot köszönöm, mindig magammal hordom!

Győrfiné KataIMG_20140824_111556

Vélemény, hozzászólás?