Békesség néktek!

19. nap

“Békesség nektek!” János 20:19b.

Hadd mondjam el, hogy nekem mit jelent ez a szó: BÉKESSÉG. Jézus naponkénti és állandó jelenlétét az otthonomban, az életemben. Egy kiegyensúlyozott életet jelent, mert bármi történik, tudom, hogy Jézusomhoz bármikor jöhetek. Nekem a BÉKESSÉG, nyugodt alvást jelent, mert akit az ÚR szeret, annak még álmában is ad eleget. Ha ezt a két szót Jézus mondja nekem a Biblia olvasása közben, akkor az mindent elrendez bennem. Egyszerűen elhiszem neki, hogy az ő Békessége rám árad. Ő el tudja venni a nyugtalanságot a szívemből, a békétlenséget, a kétségeket, a félelmeket.

A teljes szeretet kiűzi a félelmet.

Amikor eljön a békesség az ember életébe, az olyan, mint amikor kinyitjuk az ablakot, és a sötét szobába egyszer csak beárad a világosság. Senki sem tudja, hová lett a sötétség, egyszer csak eltűnt. Amikor Krisztus Bejön az életedbe egyszerűen és természetesen vele jön az ő békessége. Amikor Jézus bejött a tanítványok közé ez volt az első szava: Békesség Néktek! Ezt a két szót szeretném én is nektek Továbbítani az ÚR Jézustól. Békesség NÉKTEK!

Sajnos mi emberek a sötét oldalra születtünk, ebben élünk. Isten ezt így mondja a Bibliában: A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.

Hányan keresik a békességet sokféle módon? Szórakozásban, kikapcsolódásban, utazásban, minél több pénz legyen. Annyi mindenben próbálnak békességet találni, s egészen addig békétlen az emberek szíve, amíg mi Istennel meg nem békélünk.

Van e békességed? Ez úgy fog a leginkább kiderülni, hogy mennyire tartozik az életed személyesen az ÚR Jézushoz. A békesség nem vehető, nem lehet megszerezni, de mégis megkapható. Jézus ajándékba tudja adni neked. “Az én békességemet adom nektek. Nem úgy adom, ahogyan a világ adja. Ha Jézustól való békességed lesz azt senki nem tudja majd tőled elvenni, ez maradandó. Lehet, hogy mindent elveszítünk: tárgyakat, embereket, kapcsolatot, mindent. Bármi elveszhet, de ez a békesség, ha egyszer meggyökereztünk Krisztusban, ez megmarad, mert ez tőle va-ló, nem mi szerezzük meg magunknak, hanem Isten ajándéka ez.

Megbékültél e már Istennel? Vagy még mindig a régi bűneiddel játszadozol? Vigyázz, állj meg, a bűn halálos méreg.

Kibékültél-e már a feltámadott Jézus Krisztussal? Elfogadtad- e az Ő bocsánatát? Békülj meg Istennel, fogadd be a szivedbe az ÚR Jézust, és akkor a te életedben is jelen lesz a BÉKESSÉG, mert ő a Békesség Fejedelme. Bízz az Ő szavában, az ő szava ÉLET neked.

Lőrincz Attila

 

 

Vélemény, hozzászólás?