Bibliaiskola – Szeretem…

“A teljes Írás  Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere minden jó cselekedetre felkészített.” (2 Tim 3,16-17)

Sokunk örömére 2011. október 15-én városunkban, Mátészalkán is indult a Biblia Szövetség kihelyezett Bibliaiskolája, a BSZ Szatmár- beregi körzetének szervezésében. Dr. Makrai Tibor főgondnokunk kezdte el a szervezést és hívogatta a testvéreket. A környező településekről: Vásárosnamény, Nyírbátor, Nyírmeggyes, Géberjén valamint a két mátészalkai református gyülekezetből közel ötven lelkes tanulni vágyó atyafi gyűlt össze. Istennek hála a Kertvárosi gyülekezetből szép számmal jelentkeztünk, a presbiterjeink több mint fele is részt vesz az alkalmakon.

     Induláskor az érdeklődés még nagyobb volt, de a “számonkérés” sok testvérünket (ok nélkül) eltántorított. Bátorításként és buzdításként, akik már írtunk egy vagy két dolgozatot elmondhatjuk, hogy nem is olyan nehéz! (Főleg utólag.) Köszönhető ez a jól felkészült tanároknak, mint Sípos Alpár Szabolcs református lelkész, a Bibliaiskola igazgatója valamint Suhai György teológus. Ők mindent megtesznek, hogy minél alaposabban, szemléletesebben, táblázatokba rendszerezve, kivetítőt alkalmazva érthetően magyarázzák el a “tananyagot” és az összefüggéseket. Így mi nagyon jól használható jegyzeteket tudunk készíteni. Kellemes testvéri közösségben, jó légkörben, lelkileg feltöltődve zárjuk a napot, szinte észre sem vesszük, olyan gyorsan eltelik. Hálásak vagyunk Istennek, hogy oda szánhatjuk időnket és egy egész nap az Ő igéjével tudunk foglalkozni.

     Azt gondolom, hogy azért is érdemes a Bibliaiskola elvégzése, mert fontos a magyarázat, hogy például megértsük az oly sokunk számára bonyolult üdvtörténeti összefüggéseket, hogy időben és korban átláthatóbbak legyenek a bibliai események. Szintén nagyon fontos a Biblia olvasása, tanulmányozása, értelmezése, mert ez által teljesen átformálódik az életünk. Illetve minél többet foglakozunk a Biblia megismerésével, annál jobban láthatjuk Isten akaratát, kegyelmét és szeretetét. Ugyanakkor ismereteink nagyban hozzájárulnak a vasárnapi igehirdetések megértéséhez, továbbgondolásához.

     Mindnyájan akik szívügyünknek tartjuk Isten országának építését, késznek kell lennünk a tanulásra, az Istentől kapott szolgálatra. Csak akkor tudunk élő kövekként gyülekezetünk épüléséhez hozzájárulni, ha képezzük magunkat, ha készek vagyunk megújulni és biblikus gondolkozásúvá válni.

     Boldog vagyok, hogy részese lehetek a Bibliaiskola nyújtotta lehetőségeknek. Nagyon fontos a hiteles magyarázat, a tanítás és a számonkérés is! Remélem az én lelkesedésem másokra is átragad és egyre többen élünk ezzel a lehetőséggel.

     Kérem Isten áldását és segítségét, adjon nekünk testi-lelki erőt és kitartást, hogy akik elkezdtük a tanulást, sikeresen be is tudjuk fejezni.

Filep Györgyné

Vélemény, hozzászólás?