Boldogok, akik nem látnak és hisznek

35. nap

„Boldogok, akik nem látnak és hisznek.”János 20,29

 Indiana Jones hatalmas dillemmával küzd a szakadék szélénél állva. Rálépjen az Isten hídjára, amiről a 3. próbában ír apja füzete. De hát itt semmi nincs, csak a sötét mélység! Végül lelép a mélybe. De a következő pillanatban kemény talajt érez. Mégiscsak ott van a híd. Így megtalálhatja a kelyhet, megmentheti édesapja életét. Micsoda boldogság ez számára! A boldogsághoz vezető úton nem építhetett a láthatókra, el kellett hinnie azt, ami le volt írva, bíznia kellett abban, aki leírta.

Szerinted mi kell a boldogsághoz? Neked mire lenne szükséged, hogy végre igazán boldog lehess? Ugye milyen nehéz, ha megkaptad, és mégis hiányérzeted maradt!

Jézus szavai szerint, nem valamire, hanem valakire van szükségünk a boldog élethez. Őreá személyesen. Nem látjuk őt, mégis bízhatunk benne, aki jól tudja, mire van szükségünk, akitől a bajban is segítséget várhatunk. Hiszen ő Megtartó Úr!

Mond valamit a Bibliában, igehirdetést hallgatva, de nem mindig könnyű megtenni.

Én kérjek bocsánatot tőle?-hiszen ő bántott meg!-mondta egyik ifisünk. De megtette. Azóta jóbarátok lettek, együtt szolgálnak a gyülekezetben.

Megéri várni az Úrtól kapott társra? – sírva kérdezte egy lány. Jézus bátorította többször is igéjével, és türelmesen várt. Mostanra már több gyermeket is hoznak gyermekistentiszteletre a férjével.

Az Úr Jézus boldog életre hív bennünket, az ő követésében bizalomra van szükségünk. Ő maga is úgy élt a földön, hogy teljesen rábízta magát a mennyei Atyjára. Még kereszthalálakor is.

A láthatók néha ellen mondanak annak, amit ő mond a Bibliában. Merj bízni benne akkor is, ha nehéz lépéseket vár tőled! Kérd imádságban segítségét.

Isten népe közösségében egymást is erősíthetjük. Holnap is együtt leszünk az istentiszteleten, hogy figyeljünk Jézus szavára. Gyere el te is! Hátha kérdéseidre is választ kapsz.

Most mi miatt vagyok boldogtalan, és vajon Jézus hogy segíthetne?

Miben tudnék engedelmeskedni Jézus szavának, még ha nehéz is?

 Földvári Tibor

Vélemény, hozzászólás?