Darlene Zschech koncert Debrecenben

  • Post category:Nagyvilág

Először koncertezik Magyarországon a világszerte ismert ausztrál énekes, dalszerző, dicsőítésvezető. Darlene Zschech, a Debrecen – Nagytemplomi Református gyülekezet vendégeként lép fel november 18 – án, pénteken este hét órától a Főnix Csarnokban.

Az énekes a sydney-i Hillsong Gyülekezetben végzett zenei szolgálatával vált ismerté. Azóta számos aranylemezzel büszkélkedhet, dalait milliók éneklik. Darlene-t dalszerzőként a „Kiálts az Úrhoz” (“Shout to the Lord”) című dala tette híressé, amelyet csaknem harminc millió templomba járó ember énekel hétről hétre.

Több mint koncert

Koncertje több mint egy egyszerű fellépés. Színpadra állása istentisztelet jelleget ölt azáltal, hogy igei szolgálatot is végez. Az elhangzó dicsőítő énekeket az áhítat üzenetéhez válogatják. Az énekesnő számára fontos, hogy gyülekezet szervezze a koncertet, ugyanis szerinte ezáltal természetessé válik, hogy az ige áll a középpontban és ez sugallja, hogy ez nem egy egyszerű koncert, amelyen csak tombolni lehet, hanem áhítat és dicsőítés együtt.

Darlene Zschech számos aranylemezzel büszkélkedhet és dalait a világ sok országában éneklik, sikere mégis abból a szenvedélyes bizonyságtételből fakad, mellyel megmutatja mennyire szereti Istent és az embereket szolgálni.

Nem csak énekel…

Darlene Zschech így vall magáról: „Elsősorban egy nő vagyok, aki egyszerűen és teljes szívből szereti Krisztust, és Őt szolgálja azzal, hogy szereti a családját, szolgálja a gyülekezetet és felszólal azokért, akik magukért nem tudnak.” A énekes szavait bizonyítja, hogy részese a Compassionart programnak, melyben keresztyén dicsőítésvezetők és dalszerzők közösen létrehoztak egy albumot, amelynek az eladásából származó összeget teljes bevételét szegény, nehéz körülmények között élő embereknek ajánlják fel. Ezentúl férjével részesei a Hope: Rwanda programnak, amely reményt hozz az 1994-es fajirtás óta látszólag elfeledett nemzetnek.

November 18, péntek

Darlene és a Hillsong zenekara egyedülálló, felekezeteken és határokon túlmutató estet ígér Debrecenben.
A koncert időpontja: 2011. november 18. péntek, 19 óra. 
Helyszíne a debreceni Főnix csarnok. A belépőjegyek egységesen 3200 Ft-ba kerülnek.

További információ: www.nagytemplom.hu és 06 52 412 694

Forrás: http://tiszantul.reformatus.hu

Vélemény, hozzászólás?