Digitális generációk a családban és az iskolákban…

Tari Annamária előadása az Égiérő közösségi házban 2014. november 27. csütörtök 14.00.

Tari Annamária – klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, szűkebb szakterülete a pszichoanalízis (pszichoanalitikus kandidátus).

 A népszerű pszichológusnő könyvei és előadásai országosan nagy érdeklődésre tartanak számot. Ennek oka, hogy ezen a területen nagy hiányt pótolnak előadásai, írásai, másrészt nagyon egyszerűen láttatják meg a generációk közötti különbséget és az ebből adódó feszültséget.

Könyvei népszerűek a fiatalok körében is, de nagy segítséget nyújtanak minden fiatalokkal foglalkozó pedagógusnak és gyermeküket neveli igyekvő szülőnek is.

Eddig megjelent könyveiből:

Ki a fontos? Én vagy én?

Y generáció

Z generáció

Idézetek Tari Annamáriától:

A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat.
Nem kell tökéletesnek lennie.
A világ sem az.

A régimódi szülői tekintély talán már nem is létezik. A mai formának a kihívása ma már nem alanyi jogon jár, hanem olyan dolog, amiért meg kell küzdeni. Olyan felnőttnek kell lenni, akire fel lehet nézni, aki egyenesen és érthető módon kommunikál.

 A fiatalság mindig is felzaklatta az idősebb generációt.

A szülő az, aki tisztában van a veszélyekkel. Ha ő hagyja elúszni azt a hajót, amin a kölcsönösség és a pozitív érzelmek vannak, akkor azt a gyerek már nem húzza vissza. Akkor élni fog a látszólagos szabadságával, és menni kezd a feje után.

 A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló KONTRASZTKIÁLLÍTÁS egyik előadása, mely a Mátészalka Kertvárosi Református Egyház, a Mátészalkai Rendőrkapitányság, a Mátészalkai Művészetbarát Egyesület közös szervezésében történik.

 

Vélemény, hozzászólás?