Férfisátor hírek

A Férfisátor megalakulása óta keresi azokat a lehetőségeket, amikor jó gazdaként szolgálhat a gyülekezet közösségében. Erre kínálkozott alkalom, amikor az idei gyermektábor témájához kapcsolódóan egy jurtát állítottunk fel a Kincses-ház udvarán, s ha már ott állt, egyik este megosztásos alkalmat tartottunk benne.Kép2

Valaki egyszer azt mondta: „A férfiakat könnyebb megtanítani arra, hogy egy irányba figyeljenek, mint rávenni arra, hogy kifejezzék érzéseiket”. A megosztásos alkalmak arra jók, hogy ez mégis megtörténjen.

Aznap este földön ülve, nem csupán a régi magyarok életével ismerkedtünk meg, hanem arra kerestük a választ, hol a helyünk a „jurtában”.  Melyek azok a körök, ahol megéljük férfivoltunkat? Milyen szövetségeink vannak?

DSC_2460Szolgálatunk másik fontos alkalma volt a Kontrasztkiállítás kiállítóterének átalakítása. Ennek részeként a nagyterem teljes átalakítása mellett egy kis Polskit – máig titok, ez hogyan sikerült – állítottunk be a Kincses-ház földszinti foglalkoztatójába, hogy egy számítógépes szimuláció részeként a kiállítást gazdagítsa.

A Férfisátorban fontosnak tartjuk a fiúk bevezetését a férfilétbe. Egyre nyilvánvalóbb, hogy évtizedek alatt valami elromlott, nem működik. Őseink bölcsessége, példája fényév távolságba került a mai fiataloktól. Alig van, aki olyan alapvető ismeretekbe avassa őket, amelyek segítségükre lehetnének életük során. Ilyen például az önfenntartás. Gyülekezetünk többgenerációs táborában a Pányokon élő Szabó Sándort látogattuk meg, aki önfenntartó gazdaságát mutatta be. Míg a lányok a gyülekezetünk asszonyaival együtt dagasztottak, a kemencében buktát sütöttek, addig a Férfisátor tagjai a velünk levő középiskolás fiúkkal ismertették meg a  gazdálkodás alapjait, amit maguk is édesapjuktól, nagyapjuktól sajátítottak el. DSC_1674Lehetőség volt megismerkedni a föld megműveléséhez szükséges szerszámokkal, az állattartással, de kipróbálhatták a karikás ostort is. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal fiúk több egészséges férfimintát is lássanak maguk előtt ebben az időszakban, hogy azok formálják jó irányba személyiségüket, hitüket.DSC_1680

 

Vélemény, hozzászólás?