Gyülekezeti kirándulás Krakkóba

2015. október 23 és 25 között gyülekezeti kirándulást szerveztünk Krakkóba és Zakopánéba. A résztvevő 49 fő első nap már korán elindult, hogy megtekintse az útba eső Lőcse, Késmárk, Csütörtökhely nevezetességeit, felidézve történelmi nevezetességeket, bejárva a magyar emlékhelyeket, s estére megérkeztünk Zakopánéba, ahol a szállásunk is volt.

Kirándulásunk második napján elhagyva murzasichlei szálláshelyünket Krakkó belvárosába vettük az irányt. A Wawel és a katedrális számos magyar emléket rejt. Itt nyugszik Nagy Lajos királyunk nagyapja, nagybátyja és leánya. Ide temették a várnai csatában meghalt Jagelló Ulászlót s itt találjuk Báthori István sírját. Idegenvezetőnk, Porcsalmi Tamás történelmi beszámolói és jártassága segített tájékozódni a rengeteg látnivaló között.
A várdomb után lesétáltunk a Rynekre (főtér), ahol a posztócsarnok, a Mária templom és a gazdag polgárházak fogadtak bennünket.
Egy gyönyörű idővel megáldott nap után ismerkedtünk meg az egyébként igen bőségesen feltálalt lengyel konyha finomságaival.

[flagallery gid=3]

Vélemény, hozzászólás?