Harcaink – Férfi csendeshétvége a Felvidéken

Harcaink címmel hirdettük meg 2014. november 21-23 között elvonulásunkat, csendes hétvégénket.

Mintha hazamennénk, olyan volt útba ejteni az abaújvári gyülekezetet, ahol a Tóth lelkészházaspár és lelkes munkatársai vendégszeretetét újra élvezhettük. Kemencében sült finomságokkal, testvéri beszélgetéssel fogadtak újra.
Aki ide betér, mindig talál valami újat, amivel a gyülekezet megújulását, a közösség megmaradását munkálja a Lélek általuk.

DSC_3302

Folytatva utunkat a Szádelő völgy gyönyörű hasadékát tekintettük meg, majd szállásunkon, Szádalmáson kezdtünk elmélyülni a hétvége témájában: “Háborúból jövök én” címmel. Harcaink, konfliktusaink, felvállalt, vagy meg nem vívott küzdelmeink kerültek felszínre.

Másnap Berzétén Mudi Róbert tiszteletes úr és a gyülekezet férfiai fogadtak bennünket. Jó volt látni hitüket, kitartásukat, igaz magyarságukat. Délelőtti témánk: Csalódásaink , sebeink. A vaddisznógulyás elfogyasztása után a szilicei jégbarlanghoz mentünk le, kivételesen nem volt benne jég.
Este filmet néztünk, mely a bajtársiasság témakörében indított beszélgetésre.

DSC_3322

Másnap reggel a berzétei gyülekezetben vettünk részt istentiszteleten, ahol az ottani gyülekezet tagjaival vettünk úrvacsorát, akiktől fájó szívvel búcsúztunk el. Máig bennünk maradtak Mudi tiszteletes szavai: ” Tegnap látogatókat fogadtam, ma testvérektől búcsúzom.” Jó volt egymás hite által megerősödést nyerni.

DSC_3459

Záró alkalmunkon már azzal foglalkoztunk, ki hogyan tér vissza Mátészalkára, hogyan fogja tovább vívni harcait.

Most is megtapasztaltuk, hogy  időről időre a férfiaknak szükségük van, hogy kiszakadva megszokott környezetükből, messzebbről szemléljék mindennapjaikat, egy egészen más rálátást szerezzenek, erőt gyűjtsenek, terheiket megosszák, s ezzel a látással, megújult erővel visszatérjenek otthonaikba, küzdelmeikbe, munkájukhoz. Ezt segítette a közös elvonulás hétvége.

A Dávid Férfisátor célja, hogy tagjai lelkileg növekedve betöltsék az Istentől rendelt szerepüket a családban, gyülekezetben, társadalomban.
DSC_3465

Vélemény, hozzászólás?