Hatalmas feladatunk van

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében” (Mt 28, 19)

A keresztyén ember olyan, mint egy illatminta. Az emberek rajtad keresztül ismerhetik meg Istent. Előbb megszagolják az illatmintát, és ha nem tetszik nekik, akkor a parfüm sem érdekli őket. Ez azt jelenti, hogy hatalmas feladatod van: a Mindenhatót képviselni a világban. Ez pedig nem kis felelősséggel jár, tehát nem lehet félvállról venni.

Attól kezdve, hogy elfogadtad Jézust mint személyes megváltódat, és hívő embernek vallod magad, már nemcsak magadért felelsz, rajtad keresztül Istent is megítélhetik. Jól teszed tehát, ha minden lépésedet jól átgondolod. Mielőtt gondolkodsz, imádkozz! És mielőtt imádkoznál valamiért, tedd fel magadban a kérdést, hogy: Isten örülne ennek? Gyönyörködik bennem, amikor lenéz rám? De sose állj itt meg! Nem elég csendben Megváltódat képviselni, és titokban neki élni az életedet. Azt a hatalmas és talán nehéznek, veszélyesnek tűnő feladatot kaptad, hogy hirdesd az Ő nevét akár alkalmas, akár alkalmatlan időben. Ehhez pedig nem kell prófétának lenned, nemcsak istentiszteleten vagy evangelizáción lehet az örömhírről beszélni. Mit kell tenned? Beszélj róla mindig és mindenhol! Amikor rajtad kívül mindenki dühös valami miatt, csak te vagy nyugodt, mondd el, hogy kitől van békességed. Amikor szomorúságra lenne okod, de te mégis boldog vagy, és ezt mások furcsállják, mondd el, kié a szíved, amely mindig boldog. Amikor megkérdezik, hogy honnan van a kitartásod, mely az utolsó utáni pillanatban is cselekedetre késztet téged, mondd el, hogy mi, KI ad értelmet a tetteidnek. Szent kötelességed mindenki számára nyilvánvalóvá tenni, hogy te Isten gyermeke vagy, és hogy az ajtó mindenki előtt nyitva áll. Nem lehetsz ugyanis gyönyörű virágokkal tele fa, amely Isten dicsőségét hirdeti, mert gyümölcsök nélkül haszontalan vagy. Vizsgáld meg a környezetedet! Beszélsz Jézusról a családodban, a baráti körödben, az iskoládban vagy munkahelyeden? Vagy közömbösen nézed, ahogy életük vakvágányra fut? Talán úgy érzed, hogy körülötted senki sem vevő az igére, és jobbnak látod inkább csendben meglapulni. Adj hálát azért, hogy Isten téged helyezett oda, te vagy a küldöttje, téged választott eszközéül. Ha valamikor is alkalmatlannak érzed magad, jusson eszedbe, hogy Istennél nincsenek szerencsés vagy szerencsétlen véletlenek. Ő teremtett oda, ahol vagy, minden eszközt és képességet meg fog adni, hogy tervét véghezvidd. Ez a te szent kötelességed! Talán a hatalmas feladathoz képest te porszem vagy, de nem vagy egyedül. Istennel pedig minden lehetséges.

Sárközi Andrea

Vélemény, hozzászólás?