Hatalmas Istenünk van

41. nap

Jézus hozzájuk lépett és így szólt: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.” (Mt 28, 18)

Gondolkodtál már azon, hogy milyen hatalmas az Úr? Ha még nem, akkor épp itt az ideje! Nem olyan dolog Krisztus hatalmassága, amiben csak reménykedhetünk, hiszen ő maga tett tanúbizonyságot róla már itt e földi életében is. Gondoljunk csak például csodáira, amikor az öt kenyérből és két halból ötezer ember lakott jól, vagy éppen betegeket gyógyított, sőt úr volt a halál felett is, amikor a négy napja halott Lázárt támasztotta fel. Nem hatalom-e az, amikor a szenvedőket megszabadította, és hitükért örök életet ajándékozott?

S ha azt hiszed, hogy ezekre csak földi életében volt képes, akkor nagyon tévedsz. Mi az, ha nem hatalom, hogy Ő maga is feltámadt, ezzel biztosítva nekünk lehetőséget az örök életre. Hogy bárhonnan is jövünk, bármilyen szennyből és mocsokból, neki akkor is van hatalma arra, hogy megbocsássa bűneinket, és megváltoztassa egész életünket. Hogy megszabadítson a bűn fogságából, a káros szenvedélytől, és boldogságot, szeretetet és örök életet adjon.

Volt már úgy, hogy imádkoztál valamiért, de nem hitted, hogy az Úrnak hatalma van arra, hogy meg is adja szíved kérését? Ő maga mondja, hogy „Nékem adatott MINDEN hatalom mennyen és földön”. Tisztában vagy vele, hogy a „minden hatalom” tényleg azt jelenti, hogy minden? Képes megszabadítani a bűntől; ha ő úgy akarja, akkor segít felgyógyulni a halálos betegségedből, vagy segít előteremteni a mindennapi megélhetéshez szükséges anyagiakat. Számára nincs lehetetlen dolog, sőt még olyan sincs, amely nehézséget okozna Neki. Egyetlen szavára lett a világmindenség, és egyetlen szavába kerülne a megsemmisítése is. Nincs olyan probléma vagy nehéz helyzet, amelyet Ő ne tudna megoldani.

Ha legközelebb akármilyen halvány kis kétség is ébredne benned, amikor Istenhez fohászkodsz, jusson eszedbe, hogy Ő a mindenség Ura, akinek minden felett van hatalma. Légy tudatában, hogy minden hatalom az Ő kezében van!

Gerzsenyi Edina

Vélemény, hozzászólás?