Kárpátalján jártunk

A Kertvárosi Gyülekezet szervezésében 37 fővel 2010. október 22-e és 24-e között Kárpátalján tettünk látogatást.

Pénteken este 18 órakor indultunk az Északi templom elől. Több órás határon való várakozás után érkeztünk meg Balazsérra, Horthy Miklós anyósának volt kastélyába, amely most a Református Egyházközség Konferencia Központja.

Szombat reggel a munkácsi gyülekezet néhány tagja kíséretében meglátogattuk a Vereckei-hágón emelt emlékművet. A munkácsi lelkipásztor egy igét olvasott fel, megemlékezvén őseink bejövetelére. A gyerekek legnagyobb örömére havas volt a hegytető, melyet ki is használtak, és hóembert építettek, valamint hógolyózásba kezdtek néhány felnőttel szemben.

A Vereckei-szoroson keresztül meglátogattuk Szolyván 1944-45-ben munkatáborba elhurcoltak és ott meghaltak emlékére létrehozott emlékparkot. Utunk a beregvári Schönborn-kastélyban folytatódott, illetve az azt körülvevő parkban, amely ma szanatóriumként működik. Továbbhaladva a szentmiklósi várat tekintettük meg, amely a vajai várkastélyhoz hasonló. Jelenleg felépítés alatt áll. Onnan egy szép és tartalmas nap után szállásunkra érkeztünk, ahol meleg vacsorával vártak vendéglátóink bennünket.

Vasárnap reggel a munkácsi református templomban vettünk részt az Istentiszteleten, ahol Nagy György lelkipásztorunk tartott szívhez szóló prédikációt. Majd a helyi gyülekezet szervezésében szeretetvendégségben vettünk részt. Meglátogattuk a Keresztyén Egészségügyi Központot és Munkács belvárosát. Ezt követően a munkácsi gyülekezet néhány tagja elkalauzolt bennünket a munkácsi várba.

A két nap után testileg és lelkileg is feltöltődve vasárnap este élményekkel gazdagon érkeztünk haza. Utunkat végigkísérte Istenünk áldása, gondviselő szeretete.

Ezúton is megköszönjük Nagy György lelkipásztor szervező munkáját és a munkácsi gyülekezet vendéglátását!

Szondi és Puskás család

Képek a kirándulásról a Flickeren található!

Vélemény, hozzászólás?