Ki van a középen?

18. nap

“… eljött Jézus, megállt középen és így szólt hozzájuk: “Békesség néktek!” (János 20: 19)

Érdeklődéssel figyellek mindnyájatokat a facebookon vagy a többi közösségi portálon. Mindenki mutat valamit magáról, magából. Megdöbbenek, hogy az a gyerek, aki hittanórán csendes, a templomban szelíd bárány, az a facebookon egy egészen más arcot mutat, de az is ő. Pontosabban AZ Ő, amit ott mutat magáról, az lelke, élete része.

Tudod-e, hogy ha ezek vannak életed középpontjában, nem vigasztalnak meg, ha már senki sem szeret téged, ha elhagyott a barátod. Mi lesz veled, ha meghal valakid, ha beteg leszel, vagy éppen az beteg, akit a legjobban szeretsz? Te is jól tudod, hogy amikor baj van, amikor betegágyba kerülsz, sem a futballhős, sem a Music TV-s sztár nem jön el, hogy segítsen.

Az én kérdésem ma az hozzád: ki van az életed középpontjában? Egy sztár a Music TV-ből, egy futballcsatár? Talán a playstation? Nem, inkább te magad. Lehet, magadat állítod középpontba, mások sztárolnak téged, mindenki téged lájkol. Néha az élet olyan hirtelen megváltozik: betegség okán, egy barát szörnyű balesete miatt, s ilyenkor már te is így kiáltasz: „Jaj, Istenem, segíts! Kérlek, gyógyíts meg!”

Ott lehet az Úr Jézus az életed középpontjában, de ehhez neked is tanítványnak kell lenned. Ott vagy-e az Úr Jézus tanítványai között? Az a JÓ HÍR, hogy Jézus ilyenkor jön. Eljött a tanítványok közé.

A tanítványok gyászoltak, össze voltak zavarodva, féltek is, de egyszer csak eljött közéjük Jézus, és megállt a középen. Mindnyájan rá figyeltek. Ott vagy-e együtt a barátaiddal, ahol Jézust meg lehet találni, eljársz-e azokra a helyekre, ahová Jézus is elmegy, és megáll a középen? Az ÚR azt mondja: „Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok őt segítségül, amíg közel van!” (Ézs 55, 6) Végy egy nagy fordulatot, fordulj el a régi szokásaidtól, fordulj oda Jézushoz, és meglátod, egészen más lesz minden, ha Ő lesz életed KÖZÉPPONTJÁVÁ. Én, aki ezeket a sorokat írtam nektek, megtettem ezt, és soha nem bántam meg.

Lőrincz Attila lelkipásztor, Nevetlenfalu

 

 

Vélemény, hozzászólás?