Kincses Ház a médiában

A Kölcsey televízió híradása

Közösségi házat avattak Mátészalkán.

Az ún. Kincses Házat a helyi református gyülekezet  uniós támogatás és adományok segítségével alakította ki, a teljes beruházás 64 millió forintba került. Az ünnepélyes átadáson elhangzott, az új épületben nemcsak a hívők szervezhetnek programokat, a Kincses Házban baba-mama kör, a nőszövetség és ifjúsági csoportok foglalkozásai is helyet kapnak.

Forrás: kolcseytv.hu

Rádió Som –  fehérgyarmati rádió 

Multifunkcionális közösségi teret adtak át Mátészalkán

2012. Június 04., Hétfő

A Mátészalkai Kertvárosi Református Egyházközség vasárnap 10 órától tartotta a Kincses Ház multifunkcionális közösségi tér átadási ünnepségét. Ezen alkalomból ünnepi Istentisztelet tartottak az Északi lakótelep református templomában, melyen igei köszöntővel szolgált Dr. Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. A Kincses Ház 300m2 alapterületű és 1 konferenciateremmel, 2 tárgyalóval, valamit európai uniós szabványnak megfelelő kiszolgáló helyiségekkel is rendelkezik. A beruházás összesen 64 millió forintba került, amelyből 50 milliót pályázaton nyert az egyházközösség, a fennmaradó részt pedig a Tiszántúli egyházkerület és a helyi gyülekezet adományaiból fedezték.

Forrás: radiosom.hu 

Tiszántúli Református Egyházkerület

Kincses Ház

2012. június 3-án délelőtt a Mátészalka Kertvárosi református templomban ünnepélyes istentiszteletet követően vették át a gyülekezet tagjai azt a közösségi házat, melyet a valamikori mátészalkai református lelkipásztorra – Kincses Endrére – emlékezve Kincses háznak neveztek el

Forrás: ttre.hu/hirekttre.hu/galeria

 

 

Vélemény, hozzászólás?