Közösségben az erő

45. nap

„Ezek pedig kitartóan részt vettek … a közösségben,…” (ApCsel 2,42)

Része vagy gyülekezeted közösségének? – Ismerem a lelkipásztort és a presbitereket!

Része vagy gyülekezeted közösségének? – Fizetem az egyházadó, és amikor csak tudok, adakozok a szegényeknek! Talán azt kérdezed: Mindez nem elég? Mit tehetnék még? De valóban ennyit vár el tőled Isten? Tagságot, kipipált vasárnapokat, névleges ismeretet, csörrenő forintokat a perselyben? A dolog többről szól! Figyeld csak!

Az első gyülekezet tagjai „KITARTÓAN RÉSZT VETTEK”:

 „az apostoli tanításban”: tévedés azt gondolni, ha kellően ismersz pár bibliai verset, egy-két éneket és 100%-os a részvételed az istentiszteleteken, akkor az már elég. A dolog többről szól: KITARTÓAN! Naponta kell kezedbe venned a Szentírást, tanulmányoznod Isten Igéjét, figyelni vezetését. Isten nem ünnepi tortát, hanem mindennapi kenyeret kínál. – Ezt ne felejtsd el! Gondolj bele! Mi lenne, ha Isten is csak annyira lenne kitartó irányodba, mint te az Ő irányába? Ugye… ?

„a közösségben”: Mert a közösségnek megtartó ereje van. Mert közösségben, valljuk be, jó lenni! Mert egy igazi közösségben odafigyelnek az emberre. Mert közösségen belül épülsz és gazdagodsz a többiek hite és tudása által. Mert a keresztyén élet közösségi élet. Ez Isten ajándéka! És megesik, hogy az emberi tényező miatt nem tökéletes ez a közösség, de még mindig jobb, mint magányosan!

„kenyér megtörésében”: lelki életedre a közös úrvacsora teszi fel a koronát, amikor testvér a testvérrel együtt veszi magához Jézus Krisztus testét és vérét, és együtt járulhatsz velük a kegyelem asztalához bűneid megbocsátásáért. Hiszen Jézus érte és érted is adta önmagát!

„imádkozásban”: az imádság az a hely, ahol Istennel találkozol, ahol útmutatást és világos látást kapsz életed minden területére. Az a hely, ahol lelked fellélegezhet. És milyen jó együtt egy nagy levegőt venni! Imádkozni másokért, és tudni, hogy imádkoznak érted! Együtt imádkozni ahhoz, aki kegyelméből mindezt lehetővé tette, mert adott egy közösséget, amelyben te is az Ő testének részese lehetsz!

Tehát része vagy a gyülekezetnek? Isten azt mondja: „Ó mily szép és gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek! Csak oda küld áldást az Úr és életet mindenkor!”(Zsolt.133,1-3)

Tódi Melinda

 

Vélemény, hozzászólás?