Még a vén korban is gyümölcsöznek

Még a vén korban is gyümölcsöznek Zsolt.92:15

A gyülekezetünkben 16. alkalommal megszervezett Testi-lelki egészségnap a fenti címmel került megrendezésre.

Hagyományosan reggeli tornával kezdtük a napot, majd tagjaink megmozgatása után Pocsai Vince nyugalmazott lelkipásztor áhítata következett. I.Móz.12:1-6 alapján az idős korában – 75 évesen – elhívást kapott Ábrahámról szólt. Az Úr személyes megszólítását meghallani a legnagyobb esemény életünkben, az elhívásnak való engedelmesség ad békés, boldog és tartalmas életet.

Ezután Az öregedés szépsége címmel dr. Fodor Ákos belgyógyász szakorvos szólt arról, hogy az idős kor terhei és nehézségei mellett megvan a szépsége is ennek az időszaknak. Minden életszakasznak megvan a maga értelme, minden életkor Isten teremtési rendjébe tartozik. Az Úr kezéből lehet elfogadni a problémákat, ezeket el is lehet engedni, nem kell rajtuk rágódni. Az idős ember bölcs tanácsokat adhat a fiataloknak, szolgálhat másoknak, imádkozhat, hálás szívvel számvetést készíthet, megtanulhat mások szeretetére, segítségére – de legfőképpen az Úrra – hagyatkozni  kiszolgáltatott helyzetében, ez az időszak a pihenés, a mennyei otthonba való készülés alkalma is. Fontos, hogy Élet legyen az idős ember éveiben.

Az előadás után Áprily Lajos „Kérés az öregséghez” című versét hallgattuk meg. A gyülekezet asszonyai jóvoltából süteményt, gyümöcsöt fogyaszthattunk a szeretetvendégségen. Az alkalom után testileg-lelkileg felüdülve térhettünk otthonainkba.

Vélemény, hozzászólás?