Mondd meg nekik

12. nap

„…mondd meg nekik…” (Jn 20, 17)

Nagyon sokszor azzal az elhatározással megyünk a másik emberhez, talán családtaghoz, munkatárshoz, gyermek a szülőhöz, munkás a főnökhöz vagy fordítva, hogy „most megyek, és jól megmondom a magamét! Elegem volt, most jól beolvasok, most kikérem magamnak!”

Talán te is estél hasonló hibába? Olyan sok kapcsolat megy tönkre. Emberi életek roskadnak össze. Mindig ott kezdődik a baj, amikor én a magamét akarom megmondani. Amikor én akarom megmutatni, mert úgy érzem, én is vagyok valaki. Nincs békesség a családodban, munkahelyeden? Elhagytak a barátaid? Vajon nem azért, mert te megmondtad a magadét, és mindig tied volt az utolsó szó? Jézus most azt akarja, hogy mondd meg nekik, amit Ő üzen. Amit a feltámadott Úr akar rajtad keresztül szólni. Nem szemrehányásokat. Nem a más szennyesének a kiteregetését, pletykát, rágalmat, önsajnálatot. Vidd a jó hírt! Mert szükség van a jó hírre. Az emberiség ki van éhezve a jó hírre, amely áldásul szolgál, amely igazi örömöt, maradandó boldogságot jelent. Hirdesd, vidd a jót, vidd Jézust, a halált legyőző hatalmas Urat!

A zsoltáros Dávid király ezt mondja: „Hadd hirdessem nevedet atyámfiainak, és dicsérjelek téged a gyülekezetben.”(Zsolt 22, 23) Jó érzés tölt el mindig, amikor az Ő nevéről tehetek bizonyságot. Ezt a jó érzést kívánom neked is. Kívánom, hogy ez töltsön el naponta és az a vágy, hogy mással is megoszd ezt az érzést. Kívánom, hogy az a név: a Jézus neve legyen a jó hír. A békességet adó, a bocsánatot szerző és jelentő, a gyógyulást nyújtó jó hír.

Az a család, ahol megszülettél, vagy ahol most élsz, az a kicsi vagy nagy gyülekezet, az a munkahelyi, esetleg baráti közösség ismerje meg rajtad keresztül Krisztust. Ha te úgy érzed, hogy eleged van a sok rémhírből, azokból, amelyek csak rombolnak, szégyent hoznak, könnyeket fakasztanak, akkor engedd, hogy a jó hír átjárja a szíved. Ne csak a földi jó hír okozzon örömöt neked – nem emelkedik a gáz ára, vagy nem lesz drágább a kenyér – ez mind mulandó. Krisztus állandó. Ő a Jó hír.

Peleskei Béla lelkipásztor (Szőlősgyula)


Vélemény, hozzászólás?