Mosolygó kék szemek – vendégünk volt Gáspár Károly

A Kontrasztkiállítással párhuzamosan a Kertvárosi Református Gyülekezet előadássorozatot hirdetett meg, melynek egyik ismert előadója Gáspár Károly tanár úr volt, aki idős kora ellenére vállalta a felkérést. Huszonegy éves fia, Karesz halálakor tett egy fogadalmat, miszerint a drogfogyasztás veszélyeire figyelmeztető előadásával bárhová szívesen elmegy, segítve ezzel is drogfogyasztás elleni küzdelmet.

Október 7-én este a Baross László Mezőgazdasági Kollégium kollégiumában összegyűlt 150 diák előtt mondta el családja megindító küzdelmét: 16 hónap alatt a füves cigarettától a legerősebb drogokig eljutó Karesz tragédiáját.
Másnap este az Égigérő közösségi Házban egybegyűltek előtt még inkább, mint apát ismerhettük meg, őszinte érzéseit, szelíd, de annál világosabb intéseit arra vonatkozóan, hogy mire figyeljünk oda, ha észrevesszük családtagunk érintettségét.
Végül Nagy György helyi lelkipásztor zárta az esti alkalmat azzal, hogy a tékozló fiú története alapján beszélt az élet felbecsülhetetlen értékéről, megismételhetetlen voltáról.
Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából a helyi kábeltévén is megtekinthették az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?