Ne maradj ki!

„..nem volt velük, amikor eljött Jézus” János 20.24b

 Elképzelem, milyen „jó” érzés lehetett Tamásnak újra és újra, élete végéig azon tépelődni, hogy miért nem volt ott a többiekkel, mikor Jézus megjelent. Mi lett volna ha…

… ha Jézus többet nem jelenik meg..

… ha csalódottságában végleg elhagyja „gyülekezetét”…

… ha az elmulasztott találkozás napja, számára az utolsó lett volna…

Ha a kegyelmi időt elmulasztva, a Kárhozatban ébred!?

Istennek legyen hála, Tamás kapott még időt a kegyelemre. Kapott még egy lehetőséget, mely élete végéig hálára indította.

Gondold végig Te is!

Tamással együtt te is külön utakat jársz? Te is kiábrándult vagy? Eleged van az élethelyzetedből vagy a gyülekezetedből? Jobb Neked is egyedül?

Sajnos ma is nagyon sokan úgy gondolják, „hogy otthon is lehet hinni”. Egykor Tamás is, én is, és lehet, hogy most Te (!) is egy vagy közülük.

Hidd el: NEM LEHET !

Ez nem egy elmélet, ez maga a gyakorlat. Jézus mindig többes számban gondolkozott: „…ketten vagy hárman összegyűltök…”, „…menjetek el…” és még lehetne sorolni. Hidd el, ha Ő mondja akkor az nem száz, hanem ezer százalék.

Tamás visszatalált a gyülekezetéhez, és ott átélhette a csodát: Megismerte az Istent.

Ha biztos vagy abban, hogy ha holnap számot kell adni, és nincs félnivalód, ha biztos vagy abban, hogy az út, amin jársz, az üdvösségbe visz, akkor ez az üzenet nem neked szól.

De ha te is távol jársz a történésektől, akkor azonnal (!) indulj !

Ne hazardírozz, ne játszd el a kegyelmi idődet! Ne várd, hogy Jézus akkor jelenjen meg neked, amikor időd lesz Vele „foglakozni.”

Mert, hogy legalább egyszer Neked is megjelenik, az biztos. Csak nem mindegy rád az Ő szeretetét, vagy ítéletét árasztja ki. Keresd az Urat, hallgasd, kövesd útmutatását. Keresd meg az elhagyott, vagy még meg nem talált közösségedet, hogy a többi „tanítvánnyal” együtt Te is megélhesd újra és újra a csodát.

Addig, míg lehet, amíg tart a ma.

Amíg Neked tart a ma! 

Alexa Imre

 

Vélemény, hozzászólás?