NŐ-KÉP-MÁS — MÁS-KÉP-NŐ

Felemelő hétvége

Pénteken 18:00 órakor kezdődött ez a lelkigondozói hétvége nyitóáhitattal, ismerkedéssel, beszélgetéssel. Szanyi György beregszászi lelkipásztor vezette ezt az alkalmat Vári Erika és Olasz Tímea közreműködésével. Címe NŐ-KÉP-MÁS — MÁS-KÉP-NŐ volt, így olyan igerészekkel foglalkoztunk a másfél nap alatt, amelyek nőkről szólnak. Feltéve azokat a kérdéseket, hogy mi az Isten terve velünk, mit jelent nőnek lenni, és mire lettünk teremtve. Este a teremtés történettel (1Móz 1-2) folytattuk. Mindenki más szemüvegen keresztül nézte, más igerészek voltak hangsúlyosak neki, és ezt nagyon érdekes volt megbeszélni.

Szombaton bibliatanulmánnyal (Lk 10, 38-42) kezdtünk. Megvitattuk, miről is szól ez az igerész, kinek, mi volt lényeges benne. Majd ennek a bibliodramatikus feldolgozása következett. Nemcsak a történetben szereplő személyeket játszhattuk el, de egyes ehhez kapcsolódó érzéseket is. Majd szituációs játékkal folytattuk párban egy-egy női élethelyzetről. Délután Ruth történetével (Ruth1) foglalkoztunk. Ezután Eszter könyvének 5. fejezetét beszéltük át. A napot pedig imádkozással, énekléssel és Úrvacsorával zártuk.

Azt gondolom, hogy mindenki nagyon jól érezte magát és egy jó közösség alakult ki. Láthattuk, hogy az Isten igéje mennyire élő- és ható és nagyon aktuális, hiszen útmutatást találunk benne a saját életünkre nézve. Számomra azért is volt “felemelő” ez a hétvége, mert segített a hitem elmélyítésében, és irányt mutatott. Soraimat azzal az igével zárnám, ami áthatotta az egész alkalmat: “örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.” (Jer. 31,3). Az Úr legyen áldott ezért.

Hódi Boglárka 

Vélemény, hozzászólás?