Szatmár határok nélkül

  • Post category:Nagyvilág

2013. szeptember 14, a nap mikor leomlanak az országhatárok,

azaz újra Szatmár határok nélkül Fábiánházán!

 

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szatmár határok nélkül elnevezésű rendezvény Fábiánházán, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület szervezésében. De mit is kell tudni Egyesületünkről?

Az egyesületet alapítói azzal a szándékkal hozták létre 2011-ben, hogy a szülőföldjükért felelősséget vállaló, a szatmári régiót önálló földrajzi, történelmi, néprajzi és kulturális egységnek tekintő, együtt gondolkodó személyeket egységbe fogja. A 27 alapító tag elhatározta, hogy a trianoni országhatár által szétszabdalt történelmi Szatmárt újra életre kelti, és megvalósítja a benne élő szatmári emberek szellemi-lelki egyesítését. Valljuk, hogy a közös nyelv, a közös kultúra, a mindenkor és mindenhol jelenlévő szatmári identitás bátoríthat fel minket a közös tevékenységekre, hiszen mindannyian közös kulturális érétket képviselünk. A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület olyan célokat tűz maga elé, amelyek egyszerre válaszolnak korunk kihívásaira, és viszik tovább a szatmári régió legnemesebb hagyományait. Munkásságunk fontosságát hazánk nemzeti ügyek mellett mindig a végsőkig kiálló kormánya is elismeri, támogatva az egyesület erőfeszítéseit, többek között a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül.

Céljaink megvalósításának eszközei közé sorolhatóak rendezvényeink is, melyek közül a legnagyobb és legismertebb a Fábiánházán évente megrendezésre kerülő esemény, amely a Szatmár határok nélkül elnevezést kapta. Az alkalom elismertségét és népszerűségét mi sem példázza jobban, minthogy tavaly a látogatók száma meghaladta a háromezer főt. A református Istentiszteletet, ünnepélyes állampolgársági eskütételt, színvonalas kulturális programokat és természetesen sztárvendég fellépését is magában foglaló rendezvény idén már harmadik alkalommal várja a kedves érdeklődőket.

Az idei találkozó ismét Fábiánházán, az Ecsed Ménes Lovardában kerül megrendezésre szeptember 14-én 14:00 órai kezdettel. Az ingyenesen látogatható esemény díszvendéginek névsorát Csűry István és Fazekas László püspök urak, valamint dr. Gaál Sándor, Bartha Gyula és Kovács Sándor esperes urak mellett számos más egyházi és közéleti személyiség is gyarapítja, a sztárvendég pedig idén a Kormorán együttese lesz, mely másfél órás élő koncerttel szórakoztatja majd az érdeklődőket. Természetesen nem csak református testvéreinket várjuk nagy szeretettel, hanem ökumenikus szemléletet képviselvén mindenkit, aki szellemi, lelki feltöltődésre, nemzettudatbeli és hitbeli megerősödésre vagy egyszerűen kellemes kikapcsolódásra vágyik.

A részt venni szándékozók rendezvényre történő eljutását elősegítendő, ingyenes buszjáratokat indítunk, melyet bárki igénybe vehet a saját településén történő felszállással. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy az utazással kapcsolatban keressék fel a www.reformatusokszatmarert.hu honlapot, vagy saját lelkészeiket és lelkésznőiket, akik mindig készséggel és szívélyesen állnak a rendezvény szervezőinek segítségére.

                                               Tisztelettel:

                                                                                                      Fülöp István

                                                                                         Reformátusok Szatmárért

                                                                                             Közhasznú Egyesület

                                                                                                           elnöke

Vélemény, hozzászólás?