Van remény a válás után

Kimondták a válást. Talán megkönnyebbültem, mert olyan régóta húzódott már. Összeroskadtam mi lesz velem, a gyermekemmel. Egyedül vagyok. Szeretnék elbújni mások fürkésző szeme elől. De nem lehet, élni kell tovább. Szánakozva néznek rám és vannak, akik megvetnek. Elvált vagyok. Egyedül vagyok.

Sok érzés kavarog az emberben egy válásnál. Valami meghal, és nem tudjuk, hogyan lehet újjáépíteni. Nehéz újrakezdeni és emberi erő nem is nagyon tudja megtenni. Kihez fordulhatnék az elrontott házasságommal, életemmel, bűneimmel? Jézus mondja: Jöjjetek énhozzám mindnyájan és én megnyugvást adok nektek….

Ha szeretnél békét és örömöt gyere Jézushoz. Ő így is szeret, elváltan.  Szeretne neked teljes életet adni.  Gyere és bízd rá magad!

Hasonló gondolatokkal foglalkoztunk szombaton a VálóHáló munkatársaival az Északi templomban.

Budapestről öten érkeztek és gyülekezetünkből négyen vettünk részt ezen az együttléten. Mindannyian elváltunk és voltak, akik már újra házasságban éltek. Vidám, családias hangulatban fontos kérdésekről beszélgettünk.

Lehetséges-e elvált emberként Isten értékes gyermekévé válnom?

Hogyan kezeljük konfliktusainkat?

Férfi, női szerep

Kommunikáció a házasságban

Ha elváltál vagy folyamatban van a válásod és szeretnél egy jó közösséget, ahol megoldást találhatsz a fenti kérdésekre, ahol elmondhatod a nehézségeidet, gyere el közénk!

Alkalmaink 2011. október 7-től minden pénteken 18 órától kezdődnek.

Részletekről érdeklődhetsz Kovács Katalinnál személyesen vagy a 06 / 30 864 8739 -es telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?