Vegyétek fel!

Van egy történet két fiatal testvérről, akiket báránylopáson értek. Akkoriban a büntetés az volt, hogy a rablók homlokára bélyeget sütöttek (ST – sheep thief : báránytolvaj). Ennek eredményeképpen, az egyik testvér elköltözött a faluból és élete hátralevő részében egyik helyről a másikra ment, szégyenteljesen megjelölve. A másik testvér ott maradt a faluban, és kárpótlást adott az ellopott bárányokért, és jó barátságba került a szomszédokkal és a városlakókkal. Egész életében ott maradt és idős korában is mindenki szerette.

Egy nap egy idegen érkezett a faluba és érdeklődött hogy mit jelent a két betű az idős férfi homlokán. Az illető igy válaszolt. Nem is igazán tudom hogy mit is jelent, olyan régen történt, de úgy gondolom, hogy a szent szó rövidítése (saint – szent).

Van választási lehetőségünk. Le lehet tenni a keresztet, és közömbösen élni az életünket kihívások nélkül, vagy felvehetjük keresztünket és átváltozhatunk valami sokkal nagyobb célért élve, mint mi magunk: Isten országáért. A választás a tietek. De felszólítlak titeket: Vegyétek fel!

Vélemény, hozzászólás?