Vegyetek Szentlelket!

21. nap

„Vegyetek Szentlelket!” Jn 20, 22b

Gyökössy Endre lelkigondozóhoz egyszer azzal a panasszal fordult valaki, hogy nem érzi a Szentlélek jelenlétét az életében. Bármennyit imádkozik is érte, semmi változást nem tapasztal a mindennapjaiban. Azt a tanácsot kapta, kezdjen el Isten Igéjére figyelni és megtenni a hétköznapok során, amit megért belőle. Hiszen a hitből fakadó cselekedeteket követi az öröm.

Isten neked is adja Szentlelkét, ha kéred Tőle. De csak akkor, ha valóban Jézust akarod követni. Annyira tölt be téged, amennyi helyet adsz az életedben az Igének.

Egy professzor hasonlata szerint életed egy üveg, amelyben a kövek a régi, megrögzött szokásaink, bűneink. A tiszta víz a Szentlélek ajándéka. Annyi víz lesz az üvegben, amennyit a kövek engednek. Ha kidobálod a köveket, a helyükre is víz kerülhet.

A Szentlélek ad neked életet, békességet, örömöt, szeretetet, elfogadást, a bizalom érzését, erőt, vigaszt, bűnbánatot, bűnbocsánatot. Ő köt össze a mennyel, és érteti meg veled, melyik a jó út. Együtt akar élni veled, és mindenben veled akar lenni. A kérdés ma az, akarsz-e Jézussal lenni minden dolgod végzése közben. Ha igen, Lelke betölti a szívedet.

Vágyat fog ébreszteni arra, hogy keresd Isten közelségét a mindennapjaidban. Úgy fogod érezni, nem tudsz Igéje nélkül lenni, szükséged lesz arra, hogy szóljon hozzád újra és újra. Tettre sarkall majd, ha megértesz valamilyen konkrét üzenetet, és tudni fogod, hogy azt a dolgot neked kell megtenned egy másik ember felé. Talán beszélgetned kell valakivel, esetleg rendezni egy régen elromlott kapcsolatot, megbocsátani, segítséget nyújtani valamiben, szeretetet adni.

Segít abban, hogy testvérnek lásd a melletted levőt, hogy a gyülekezet közösségében otthonra találj, és tudj úgy nézni a gyülekezeti tagokra, mint akikkel együtt vagytok úton az igazi Haza felé.

Ha Isten Lelke veled van, soha nem leszel egyedül. Életed pillanatait Vele éled át, és Ő átsegít a rád váró nehézségeken. Mindig kérheted útmutatását, bátorítását. Ő az, akire minden esetben számíthatsz. Van úgy, hogy Isten Lelke nagy dolgon visz át, hogy hitet ébresszen benned. Csodát tesz veled. De amikor nem történik meg az, amire vársz, amikor rossz eseményeken mész keresztül, akkor is ugyanaz az Isten tart a kezében. Nem enged elveszni! Minden az örök életed szolgálja. Kívánom, Isten Lelke töltsön be téged, és adja meg neked azt, amire igazán szükséged van!

 Lőrincz Krisztina

Vélemény, hozzászólás?