Vitorlát bontottunk – avagy Református Családi nap a Kincses ház udvarán

2016. Pünkösdjén szabadtéri istentisztelettel kezdődött meg az a családi nap, melyre a Kertvárosi Református gyülekezet várta a családokat a Kincses ház udvarára.

Nagy György lelkipásztor igehírdetésében kiemelte, hogy a pünkösdi csoda lényege, hogy a Lélek képes új erőt adni szétcsúszott, megfáradt életeknek. Hajóhoz hasonlítva az életeket arról is szólt, hogy sokszor bent veszteglünk egy-egy kikötőben. Egy családi tragédia, egy temetés után, vagy akár sértettségünkben nem vagyunk képesek újta elindulni. Máskor evezésünkben, saját fáradozásainkban bízva indulunk útnak, ahelyett, hogy rábíznánk magunkat Isten vezetésére és erejére.

Az istentiszteletet követően a kálvin János Református Általános iskola, a Móricz Zsigmond Angol Magyar Kéttannyelvű Iskola, valamint az Eszterlánc óvoda gyermekei léptek fel a nagyszínpadon, majd gyermek és ifjúsági koncerten vehettek részt az érdeklődők. Eközben a gyerekek térképet kaptak a “Kincses Sziget” felfedezéséhez, az állomásokon pecsétgyűjtésbe kezdtek. Várta őket a Szépségsziget, az Apasátor, az óriáscsúszda, a Játéksziget, az óriás csúzli, valamint a Napraforgó játszóház izgalmas játékai.
A tartalmas napon mintegy 500 résztvevő élte át Isten szeretetének közelségét.

[flagallery gid=28]

Vélemény, hozzászólás?